כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

פתיחת עסק, רישיון ואישורים - המדריך המלא

יזם המעוניין להקים עסק חדש צריך להשיג רישיון ולהחזיק באישורים הנדרשים. במאמר הבא נפרוס את השלבים לפתיחת עסק ונצביע על הנקודות המרכזיות

27/05/2015
האינטרס של הצלחת עסקים קטנים וגדולים משותפת גם ליזמים וגם לרשויות. תהליך הפתיחה מול הרשויות פשוט מכפי שנהוג לחשוב וניתן לבצע אותו תוך שמירה על מספר כללי מפתח:
• הקפידו על רישום נכון של חברה בע"מ אצל רשם החברות
• בררו על רישום שותפות אצל רשם השותפויות
• פנו לרשויות מס הכנסה ומע"מ כדי לפתוח תיק
• פתחו תיק ייעודי עבור העסק מול המוסד לביטוח לאומי
• פתחו חשבון בנק עסקי שיקל עליכם
כפי שניתן לראות, רוב הצעדים הראשונים כוללים תכנון מוקדם, ביצוע צעדים מול הרשויות ופתיחת תיקים בגופים הרלוונטיים. השלב הבא הוא השגת רישיונות והיתרים לעסק.

מהו רישיון לפתיחת עסק ולמה צריך להוציא אותו?

בישראל לא ניתן להפעיל עסק ללא רישיון מתאים. מטרת הרישיון היא מצד אחד להגן על הציבור הרחב, אך מצד שני למנוע חוסר ארגון או האחדה. הרישיון מבטיח כי בעל העסק נקט בכל האמצעים והסידורים המתאימים לצורך הפעלתו התקינה של העסק. מבחינת רשימת העיסוקים הטעונים רישום, החוק מחלק את העסקים לקטגוריות הכוללות בריאות וקוסמטיקה, דלק ואנרגיה, חקלאות ובעלי חיים, מזון, מים ופסולת, מסחר, עינוג ציבורי, רכב ותחבורה, שמירה ואבטחה ולבסוף תעשייה.
אישור פתיחת עסק (ובמיוחד מזון וקונדיטוריה) ניתן גם להשיג מחברות פרטיות ברחבי המשק אשר מקלות עלינו את התהליך המופרך. במיוחד בתחומי המזון השונים כאשר אנו נזקקים לאישור משרד הבריאות וכו'.
יש עסקים שלא דורשים רישוי ופטורים ממנו. אלו משרדים של בעלי מקצועות חופשיים, מרפאות, סטודיו להתעמלות, פעוטונים לגיל הרך ועסקים ספציפיים מתחום המסחר. כדאי לבדוק את תהליך הרישוי מול נציגי משרד הכלכלה ולברר על הצורך בהוצאת היתר בנייה, היתר לשימוש חורג וכדומה.

מי מאפשר פתיחת עסק בישראל?

יש שלושה גופים מרכזיים מולם יזמים צריכים להתנהל על מנת לאשר פתיחת עסק:

הרשות המקומית

כל רשות מוניציפלית מפעילה רשות רישוי מקומית. הרישוי עובדת תוך שיתוף פעולה עם משרד הכלכלה וגורמים נוספים ברמה הארצית, אך בתוך העיר היא רשאית לקבל החלטות על אישור או סירוב הבקשה של היזם.

גורמי רישוי עירוניים

יש להפריד בין רשות הרישוי ברשות המקומית לבין גורמי רישוי עירוניים. כאן מדובר על גורמים שהסכמתם לפתיחת עסק מותנית בקיום דרישות מקצועיות. הדרישות מתייחסות בעיקר לסוגיות של ביוב, מים, יחידת הנדסה, איכות הסביבה, ועדה לתכנון ובנייה וכן הלאה.

נותני אישור

בסוף התהליך מקבל היזם את האישור מטעם גורמים מקצועיים במשרדי הממשלה. אלו גורמים המוסמכים לתת אישור וביניהם ניתן למצוא את המשרד לאיכות הסביבה, משטרת ישראל, משרד החקלאות, משרד התמ"ת ומשרד הבריאות.

לסיכום

יזמים צריכים לפתוח עסק רק לאחר תכנון מקדים. מטרת התכנון היא למנוע הוצאות בלתי רצויות, להבטיח איזון בחודשי הפעילות הראשונים ולהגדיל את אחוזי ההצלחה.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים