כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

הכנה לקראת הפסיכומטרי – טיפים והמלצות

הרגע הגדול מגיע: סיימתם שתים עשרה שנות לימוד עם בגרות טובה, עשיתם צבא, שירות לאומי, טיול בעולם, ועכשיו אתם מרגישים שהגיע הזמן להתקדם, לעבור לשלב הבא, שלב התואר האקדמי.

29/07/2015
הכל טוב ויפה, חוץ מהדבר הקטנטן הזה שמפריד בינכם לבין הכניסה הנכספת בשערי האוניברסיטה – המבחן הפסיכומטרי. אז מה עושים, איך מתמודדים ואיך מצליחים להוציא ציון טוב?

דבר ראשון, בלי פאניקה

תשכחו את כל מה ששמעתם עד היום על המבחן הפסיכומטרי, ותנו לעצמכם להגיע אליו ואל הלימודים לקראתו בראש שקט וחף מדעות קדומות. אין ספק שזהו לא מבחן קל, שערכו שווה ערך לכל מבחני הבגרות שלכם ולכן אין להקל בו ראש, אך עם ההכנה הנכונה הוא פשוט בהרבה ממה שנדמה לכם.
נכון, הוא דורש עבודה בקצב מהיר מאוד, אך השאלות שלו הן שאלות שלחלוטין ניתן ללמוד כיצד לפתור מהר. בנוסף, אחד היתרונות הגדולים והמרגיעים של המבחן הוא שאין הגבלה על כמות הפעמים שניתן לגשת אליו, והסטטיסטיקה אף מוכיחה שהציון האישי עולה ממבחן למבחן, כך שתמיד אפשר לשפר.

איך הכי כדאי ללמוד?

הלמידה לקורס הפסיכומטרי היא למעשה שורה של החלטות, אשר סוכמות את יכולות הלימוד שלכם ואת אופציות הסיוע הקיימות בשוק. ההחלטה הגדולה הראשונה היא כמובן האם אתם מעדיפים ללמוד לבד או לקחת קורס. אמנם הקורסים יקרים, ורבים מאיתנו רגילים ללמוד לבד בבית עוד מתקופת התיכון, אך זהו ההבדל העיקרי בין קורס הפסיכומטרי לבין הבגרויות שגורם לסטודנטים לעתיד להיות כה מתוסכלים ממנו.
בשל הגבלת הזמן שלו והצורך לפתור תרגילים תוך מספר שניות, חשוב יותר שתדעו איך לגשת לשאלות מאשר לפתור משוואות מסובכות במתמטיקה. וזה דבר שמכוני הפסיכומטרי המובילים עושים הכי טוב, נותנים את הכלים להתמודדות עם דרישות הזמן. כמובן שאם אתם בוחרים בקורס, יהיה לכם גם את היתרון של מורה שיסביר לכם, יענה על שאלות וירגיע אתכם לפני הבחינה עצמה.
בין אם בחרתם בקורס או ללמוד לבד, חשוב לשמור על סדר ומשמעת למידה. קורסי הפסיכומטרי מתקיימים בבוקר ובערב, כאשר לכל אחד מהם יתרונות משלו, שאתם צריכים לבחון לפי יכולת הלימודים האישית שלכם. גם מי שלומד לבד עדיף שיבחר שעות קבועות ביום בהן הוא לומד.

המבחן עצמו

מבחן הפסיכומטרי עצמו נמדד באופן יחסי, כלומר, ציונכם הסופי נקבע לא רק על פי כמות התשובות הנכונות והשגויות שסימנתם, אלא גם באופן יחסי לשאר הנבחנים, וזאת במטרה למנוע את השפעתו של מועד הבחינה והשוני בין המועדים על הציון. רוב הנבחנים מקבלים בסביבות 530 נקודות, ורק מעטים מקבלים פחות מ-400, עוד סיבה לא לדאוג בכלל.

בסופו של דבר

המבחן הפסיכומטרי כולו בנוי על היכרות עם מבנה ונוסח השאלות, על למידה רצינית, יכולת שינון ושמירה על קור רוח, דברים שאת כולם ניתן להשיג על ידי ההכנה הנכונה וקורס ההכנה הנכון, שני דברים שהופכים את המבחן להרבה פחות מפחיד והרבה יותר פשוט, וכמובן, נותנים לכם ציון יותר גבוה.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים