כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

אל תתנו לעבר שלכם לחבל לכם בקריירה

מעוניינים להשתלב בלימודים האקדמאיים שתמיד רציתם, אבל ציוני הבגרויות שלכם מקלקלים לכם את התכניות? אתם לא לבד, וחשוב שתבינו מול מה אתם מתמודדים. שיהיה לכם בהצלחה!

24/08/2015
רבים מאיתנו, אי שם בגיל 17-18 העדיפו לבלות את ימיהם בים ועם חברים מאשר לבלות בכיתה ובלימודים ממושכים לקראת בחינות הבגרות. אך מה שהיה מועדף אז בימי הנעורים, מתגלה כבעיה גדולה כאשר מסיימים את הצבא והטיול הגדול ומעוניינים להשתלב בלימודים אקדמיים בדרך ליצירת קריירה בתחומים שונים. פתאום החוסר בבגרות מלאה או ציוני בגרות שמגרדים את ה-70 בקושי, לא ממש מספיקים והופכים לעניין גדול שצריך להתמודד איתו. אז מה עושים ואיך בכל זאת מתגברים על הקושי הלימודי הזה מן העבר?

קודם כל- הירגעו אתם לא היחידים

ראשית כל, עוד בטרם נציף אתכם בשלל אופציות ועצות, קודם כל קחו נשימה והרגעו. כפי שהסברנו בפתיחה, מדובר בתופעה די נפוצה ודי ידועה. אין מה לעשות, הראש שלנו כאנשים צעירים נמצא במקום אחר מהיכן שאנו מכוונים להגיע בגיל 20+. גם אם ביליתם היטב בתיכון במקום ללמוד, זה בסדר גמור ואין מה לחוש רגשות אשמה. יחד עם זאת, אם אתם כן רוצים להשתלב ולהתקבל ללימודים, הכניסו לכם היטב לראש שהולכת להיות לכם תקופה עמוסה ושכל עכבה היא לטובה ושלא מעט עבודה צפויה למולכם. הפרס שלכם, כאמור אם כעת תבחרו להשקיע, הוא קבלה ללימודי המקצוע שתמיד רציתם לעסוק בו.

ראשית כל- הבינו מה מול אתם מתמודדים

ראשית כל- הבינו מה מול אתם מתמודדים
רבים מן הצעירים שאכן לא היו ממצטייני התיכון, מסיימים את הצבא ומיד מתחילים מסלול ארוך של השלמת בגרויות כמעט בכל מקצוע שבו נכשלו מבלי לחשוב יותר מדי על המטרה הסופית ולשם מה הם עושים זאת. התנהגות כזו, יכולה להסתיים בכך שבמקום להצליח ולהוציא תעודת בגרות חלופית מלאה ועם ציונים גבוהים, מגיעים לתחושת מיצוי ושחיקה תוך זמן קצר וכל המאמץ הגדול יורד לטימיון. לכן, ראשית כל עדיף לדעת מול מה מתמודדים- חישבו היטב על מסלול הלימודים בו תרצו להשתלב, בידקו היטב את דרישות הכניסה במוסדות שונים ואז החליטו איזה מקצוע חייבים לשפר ואיזה מקצוע אפשר להשאר בציון מפעם ולהיות שלמים עם ההחלטה. במרבית המקרים תגלו שלא ממש יש צורך לשפר את הבגרות בתנ"ך ובלשון אלא דווקא את זו במתמטיקה. אנגלית ואולי גם גאוגרפיה....

ואם במתמטיקה עסקינן- אם נוכחתם לדעת שאתם צריכים לשפר את הבגרות שלכם במתמטיקה, אל תלכו באופן אוטמטי על שיפור יח"ל. במקצועות רבים מהתחומים ההומניים (משפטים, פילוסופיה, תקשורת..) גם 3-4 יח"ל במתמטיקה בממוצע ציונים של 85 ומעלה יספיקו לכם לקבלה ללימודים. אם מדובר במקצועות ההנדסה או מקצועות ריאליים אחרים, אז לא יהיה מנוס משיפור לרמה הגבוהה ביותר ואולי אפילו הוספת מקצועות לתעודה כדוגמת פיזיקה.

מכוני בגרויות פרטיים או מכינות?

אחרי שביררתם בדיוק איזה נתוני לימודים שלכם אתם צריכים לשפר, עומדת ההחלטה בפניכם כיצד לשפר את הבגרויות הללו. מצד אחד המכונים הפרטיים מאפשרים שיפור במקצוע אחד או יותר והגשה למועד הבגרות הקרוב ביותר. שיפור הבגרות נכנס לתעודת הבגרות הסופית ומעלה את הממוצע. אך אם יש לכם מספר מקצועות לשפר ובואפן כללי ממוצע הבגרויות נמוך יחסית, עדיף אולי לברר גם על אופציה של מכינה קדם אקדמית. המכינות הן לרוב מטעם מוסדות הלימוד וממקדות את התחומים בהם יש לעשות הכנה או לשפר את ממוצע הציונים בהתאם למקצועות הספציפיים אליהם מיועדים הלומדים במכינה. הלימוד במסגרת זו מכין לקראת מבחן סופי שלמעשה הציון שלו מחליף את ממוצע הבגרויות בתנאי הקבלה ומעלה את הסיכויים משמעותית לקבלה למסלול המבוקש. כאמור למרות שמדובר בקורס הכנה לקראת הלימודים מטעם מוסדות הלימוד, הקבלה אינה מובטחת ומותנית בהוצאת ציונים גבוהים ככל שניתן במבחנים הסופיים.

מכינות למקצועות ריאליים, הומניים וללקויי למידה

אם בחרתם ללכת על מכינה (שבמרבית המקרים קיים פער בין המחיר שלה ובין המחיר של שיפור בגרויות באופן ספציפי לפי מקצועות במכונים פרטיים), עליכם להכיר את שלושת המסלולים הנפוצים למכינות. המסלול למקצועות ריאליים- מיועד לרוב להכין את מי שרוצים ללמוד מקצועות מדעיים וריאליים כדוגמת הנדסה, כימיה, פיזיקה, הנדסת מזון, ביוטכנולוגיה, מדעי הסביבה ומדעי החיים וכולי. במוסדות שאין בהם אופציה ללימודים מדעיים, המכינה הריאלית לרוב תכין למקצועות לימוד כדוגמת כלכלה, מנהל עסקים או מדעי המחשב. המכינות מן הסוג השני הן מכינות למקצועות ההומניים- כאן ההקפדה היא יותר על שיפור מקצועות כדוגמת אנגלית ולשון יחד עם לימודים המחדדים את יכולות הכתיבה והניתוח. הסוג השלישי של המכינות הן מכינות ריאליות או הומניות עם התאמה ללקויי למידה. כאן הכוונה היא לשיפור ההישגים הלימודים דרך התאמה לצרכים המיוחדים של לקויי למידה. במכינות הללו לא רק משפרים ציונים, אלא ממש מלמדים את הסטודנטים לעתיד מתודות למידה נכונות והתמודדות עם לקות הלמידה הספציפית.

כדי לקבל את מלוא הפרטים על אופן שיפור הציונים ונתוני הקבלה, מומלץ לקבוע פגישות ייעוץ אישיות הן במוסדות הלימוד האקדמיים והן במכונים הפרטיים לפסיכומטרי ולשיפור בגרויות. לאחר שתקבלו מושג מלא מכל האופציות לגבי שיפור ציונים, תוכלו להחליט לאן פניכם מועדות בהיבט זה.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים