כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

יועץ חשמל – מסלול והכשרה

בודק חשמל המעוניין להציע שירותי ייעוץ לקהל הלקוחות נדרש לעבור הכשרה ייעודית ולעמוד בתנאי הרישיון כפי שמוגדרים על ידי משרד הכלכלה. בנוסף, עליו להביא בחשבון את ההבדלים בין דרגות רישיון שונות.

02/09/2015

הכשרת יועץ חשמל

משרד הכלכלה אחראי על מסלול ההכשרה של אדם המעוניין להעניק שירותי ייעוץ בתחום החשמל. לא כל בודק חשמל יכול להציע שירות מן הסוג הזה והקריטריונים נקבעים באופן הבא:

סוג התעודה הנדרשת

סוג התעודה הנדרשת
לכל סוג רישיון יש תעודה נדרשת אחרת. ההבדלים העיקריים הם בין הסמכה כעוזר חשמלאי, חשמלאי מעשי, חשמלאי מוסמך, חשמלאי ראשי, חשמלאי טכנאי וחשמלאי מהנדס. ככל שדרגת הרישיון גבוהה יותר, כך תקופת ההסמכה צפויה גם היא להתארך.

ניסיון מוכח

החל מדרגת רישיון מסוימת יש צורך בהוכחת תקופת ניסיון מעשי על מנת להתקדם לדרגה הבאה. חשמלאי שעבד כשנה עד שנתיים כחשמלאי עוזר יכול לקבל תעודת גמר ממשרד החינוך במגמה לחשמל במסלול התמחות מערכות הספק. לעומת זאת, אדם עם ניסיון של שלוש שנים כחשמלאי עוזר יכול לקבל תעודת מקצוע בחשמל על פי חוק החניכות.

בחינות

לכל סוג תעודה נדרשת וסוג רישיון יש בחינה אחרת המנוסחת על ידי משרד הכלכלה והגורמים הרשמיים. מטרת הבחינה היא לוודא את רמת ההכשרה והידע של חשמלאי. בחינה היא הדרך היחידה למנוע נזקים בלתי הפיכים ולעיתים היא גם מצילה חיים. כדי לעבוד כמהנדס חשמל בזרם חזק הרשום במדור חשמל בפנקס המהנדסים, חשמלאי מהנדס צריך למשל לעבור ראיון מקצועי בפני הוועדה המייעצת למינהל למתן רשיונות חשמל.

איך מקבלים רישיון ועובדים בתור בודק חשמל?

יועץ או בודק חשמל צריכים להגיש בקשה לרישיון חשמל ולצרף מסמכים מסוימים. המסמכים החשובים מבחינת משרד הכלכלה הם דיפלומה ותעודת גמר במסלול הכשרה ולימודים, גיליון ציונים, תעודת זהות, תעודת רישום בפנקס המהנדסים, הנדסאים או טכנאים ומסמכים המעידים על ניסיון בעבודות חשמל לפי העניין וסוג הרישיון המבוקש. במקרים מסוימים מוסמך המנהל למתן רישיונות חשמל לבקש מסמכים נוספים.

מי שבוגר לימודי חשמל במוסדות לימוד מחו"ל, צריך לצרף לבקשה לקבלת רישיון תעודות, דיפלומות, גיליון ציונים, אישור ותק או פנקס עבודה, סילבוס מקצועות, מסמכים מקוריים ותרגום לעברית באישור נוטריון. סוג הרישיון במקרה כזה נקבע על פי שיקול דעת המנהל למתן רישיונות ובכפוף לתקנות החשמל.

איזה קורסים כוללים הלימודים של בודק חשמל?

יועץ חשמל צריך לעבור שורה ארוכה של קורסים בנושאים שונים. עליו ללמוד בראש ובראשונה על כללי הבטיחות, להכיר את הוראות החוק בישראל ולקחת חלק בסדנאות ספציפיות.
נושאי לימוד לא פחות חשובים הם שרטוט מכונות, מדידות במעבדת חשמל, תקני חשמל, תכנון מתקנים, אנגלית טכנית, מתמטיקה, פיזיקה ואלקטרוניקה תעשייתית. נושאי לימוד אלו הם תנאי להצלחת הלימודים וקבלת הרישיון הנכסף.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים