כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

כיצד מתקבלים ללימודי פסיכותרפיה?

מהו מקצוע הפסיכותרפיה וכיצד מתקבלים ללימודים בתחום

12/10/2015
פסיכותרפיה היא שיטה שמאפשרת מתן טיפול פסיכולוגי מסוגים שונים. היא משולבת במקרה של חוסר איזון נפשי ומתאימה עבור טווח רחב של גילאים. מי שרוצה להתקבל ללימודי פסיכותרפיה יכול לפנות למוסדות שונים ברחבי הארץ. כדאי להתייעץ עם נציגי המוסדות לגבי תנאי קבלה ספציפיים, אך ברוב המקרים מדובר על שלושה תנאים מרכזיים:

א. ראיון אישי - ברוב המסלולים נדרש ראיון אישי מול צוות המרצים ורכזי המקצוע. הראיון נערך במכללה והוא מיועד לסינון ראשוני בין מיועדים. היתרון הוא שאין צורך להגיע עם רקע מוקדם לראיון. מטרת הראיון היא לבדוק את מידת ההתאמה בין המועמד לבין מסלול הלימודים, הנושאים ושיטת הלימוד.

ב. מבחן פסיכומטרי - במוסדות בהם ישנו ביקוש גבוה ללימודי פסיכותרפיה עשויים לדרוש ממועמדים לעבור מבחן פסיכומטרי בציון מסוים. על אף שמבחן פסיכומטרי לא יכול לשמש כמנבא מדויק של הצלחה בלימודים אקדמיים, הוא בהחלט מהווה אינדיקציה לרמת הידע של המועמד ולמוטיבציה שלו כלפי התחום.

ג. ניסיון בפסיכולוגיה - יש מסלולי לימוד המיועדים לבוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה ובעלי ניסיון מעשי בלבד. רוב המסלולים לא דורשים תנאי מן הסוג הזה, אך הוא מקובל בתואר שני ובתארים מתקדמים. ניסיון בפסיכולוגיה גם יכול להעניק יתרון לסטודנט שלומד פסיכותרפיה ברחבי הארץ. מעבר לכך, כדאי לבדוק האם הניסיון תקף עבור פסיכולוגים בוגרי תואר שני בתחום החינוכי, קליני, שיקומי או התפתחותי. יש גם מוסדות לימוד המקבלים לשירותים עובדים סוציאליים בוגרי תואר שני, בוגרי תואר שני העוסקים בטיפול באומניות ופסיכטארים מומחים או בהתמחות.

האם יש צורך במכינה לפני לימודי פסיכותרפיה?

תנאי הקבלה ואופי המכינה הנדרשים לפני פסיכותרפיה תלויים בראש ובראשונה באופי המסלול. אם מדובר על לימודי תעודה בסיסיים, אין צורך במכינה וכל הסטודנטים מתחילים מאותם נושאי לימוד. לחילופין, בתואר שני נדרשת מכינה שמטרתה לייצר אחידות בין הידע בכיתה ומול המרצים.

תנאי הקבלה ללימודי פסיכותרפיה לא אמורים להגביל סטודנטים המתעניינים בנושא. אפשר לפנות באופן אישי למוסדות הלימוד, להשוות בין תנאי הקבלה ולבחור את המסלול המתאים ביותר ליכולות האישיות.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים