כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

אביזרי בטיחות לחניה שישמרו לך על הרכב

הרכב הוא אחד מדברים היקרים לנו מבחינה כלכלית ואנו מתאמצים לשמור עליו. רובינו עסוקים מאוד בשמירה על הבטיחות בדרכים בעת הנסיעה

18/11/2015
כמובן כדי לשמור על חיינו וחיי היקרים לנו אך גם כדי להמנע מנזקים מיותרים לרכב והוצאות כספיות מיותרות. נשאלת השאלה - מה קורה בחניה בהקשר זה? אז מי שחונה ברחוב צמוד למדרכה – מאמר זה פחות רלוונטי עבורך שכן אין אביזרי בטיחות שמתאימים לאופן בו אתה חונה. לעומת זאת, רבים מהישראלים נהנים מחניון עם חניה פרטית, בעיקר בפרוייקטי מגורים חדשים אך לא רק. אם הנכם נמנים על קבוצה הולכת וגדלה זו של אנשים, תוכלו ללמוד כאן כמה דברים חשובים שיחסכו לכם הרבה כסף וכאב ראש.
אם כן, מסתבר שהרבה נזקים לרכב ולחניון עצמו קורים בחניה דווקא. בישראל אין סטטיסטיקה מסודרת בנושא שכן מרבית התאונות המכריע מסוג זה כלל אינו מדווח למשטרה או לביטוח. עלות המכה או השריטה נמוכות מעלות ההשתתפות העצמית ועל כן נהג הרכב בוחר או שלא לתקן את הרכב כלל או פשוט ניגש למוסך באופן עצמאי ומתקן את הנזק על חשבונו.
קיימים מספר אביזרי בטיחו פשוטים מאוד, אמינים וקלים להתקנה ששימוש בהם יחסוך את הטרדה הכרוכה בתיקון הרכב כל פעם מחדש:

מעצור חניה מסייע לחניה מסודרת ובטוחה

אביזר ראשון שיעזור לכם לשמור על רכבכם בחניה הוא מעצור חניה. זהו פס באורך כ 1.8 מטרים וגובה של כ 15 ס"מ העשוי מגומי או פלסטיק קשיח והמותקן לרוחב החניה, במיקום הרחוק (עמוק) ביותר בתוך החניה אליו אמורים להגיע גלגלי הרכב. כאשר אתם נכנסים עם הרכב לחניה אינכם צריכים לחשוב איפה בדיוק נכון לעצור. אתם מתקדמים עם הרכב בזהירות וכאשר אתם מצויים עם הרכב במקום הנכון, הרכב ייעצר בעדינות ע"י מעצור החניה.
למה זה טוב? כדי לא להתנגש עם הרכב בקיר החניון שמולכם וכן כדי שלא תחנו כאשר חצי מהרכב בולט לנתיב הנסיעה כי לא הייתם בטוחים כמה עליכם להתתקדם. אם אתם חונים מול רכב אחד ולא מול קיר החניון וודאי תשמחו להמנע מהתנגשות באותו רכב ותודו למעצור החניה לרכב על שבלם אתכם לפני שההתנגשות הלא נעימה קרתה. מעצור לרכב בחניה שימושי מאוד גם לחניונים ציבוריים. שם נמצא לו ערך נוסף – שמירה על סדר החניה וניצול מקסימאלי של שטח החניון להחניית מקסימום רכבים.

לשמור על החניה שלכם מפני רכבים פולשים

אביזר נוסף שחשוב להזכיר הוא שומר חניה פרטית. מוצר זה לא מיועד לשמור לכם על הרכב אלא על החניה הפרטית כאשר אינכם חונים בה. לצערינו החוצפה הישראלית בשילוב עם מצוקת החניה גורמת לא פעם לכך שנהגים חצופים פולשים לחניות פרטיות וחונים בהן. כאשר בעל החניה חוזר ומעונין לחנות בה הוא מגלה כי מישהו תפס לו את החניה ואז מתחילה סאגה לא נעימה של חיפוש מקום חניה אלטרנטיבי, איתור הפולש וסילוקו.
שומר חניה אישי פותר את הבעיה הזו. כאשר אינכם חונים עם הרכב בחניה כל שיש לעשות זה לפתוח את שומר החניה הידני או האוטומאטי שלכם ולנסוע לדרככם רגועים ויודעים שכאשר תשובו החניה לא תהיה תפוסה. שומר חניה הוא בעצם מחסום חניה קטן וזול שהתקנתו פשוטה ולא מחייבת תשתיות מורכבות. כאשר רוצים להכניס את הרכב שוב לחניה, מקפלים את שומר החניה וחונים.
קיימים מספר סוגים של שומרי חניה: שומר חניה חשמלי לו מנוע חשמלי ושלט, שומר חניה סולארי הפועל באותה צורה אך אינו מחובר לרשת החשמל ונטען ע"י פאנל סולארי ושומר חניה ידני מתקפל שהנו הפשוט ביותר והזול ביותר לרכישה ולהתקנה. ניתן להתרשם באתר חברת א.ו.ש אביזרי בטיחות, משומר חניה ידני מתקפל. שומר זה מיוצר בארץ והנו מאוד פופולארי בחניונים ציבוריים בהם חניות פרטיות. מהניסיון שנצבר בארץ בשנים האחרונות עולה כי שומרי החניה החשמליים הם נוחים יותר לשימוש שכן אינם מחייבים יציאה מהרכב לצורך פתיחה או סגירה. מאידך מדווחים רבים מהרוכשים על בעיות אמינות קשות של השומרים החשמליים והסולאריים למיניהם ורבים מחליפים את המוצר במוצר הידני הפשוט והאמין.

מניעה של פגיעות מיותרות ברכב ע"י שימוש במגני פינות

אביזר בטיחות נוסף וחיוני שחשוב להזכיר בהקשר זה הוא מגיני פינות. כמה פעמים קרה לכם שפתחתם את דלת הרכב בחניה והיא נחבטה בעוצמה בפינה של עמוד החניון תוך השארת סימן לא יפה על דלת הרכב? מגיני פינות נועדו למנוע מצבים כאלה בדיוק. לא מדובר כאל על בטיחות של חייים או מוות כמו רכישת רכב בטיחותי או התקנה של מערכות בטיחות אחרות ברכב עצמו או כחלק מתשתית הדרך אלא על תוספת נעימה שמונעת עוגמת נפש ועלויות מיותרות.
מגיני הפינות עשויים גומי סופג אנרגיה הצבוע בצבעים בעלי ניגודיות גבוהה לנראות מוגברת. כל מגן הנו באורך של כ 1 מטר הוא בנוי בצורת זוית 90 מעלות. את מגן הפינה מתקינים על פינת העמוד בגובה הדלת פחות או יותר. פתיחת דלת לא מבוקרת לא תסתים בנזק לרכב במידה שמותקנים מגיני פינות. בנוסף לכך נהוג להתקין מוצר זה על עמודים הממוקמים מול מקום החניה. במידה שנהג הרכב התקדם קצת יותר מידי ופגע בעמוד עם הפגוש הקדמי, הנזק יהיה משמעותית קטן יותר במידה שהותקנו מגיני פינות.
לסיכום - עד כה סקרנו שלושה אביזרי בטיחות לחניה. קיים עוד מגוון רחב של אביזרים היכולים לסייע בשמירה על הבטיחות ומניעת תאונות הן בחניה הפרטית והן בחניון.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים