כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

נתקלתם בדייר סרבן? כך תתמודדו איתו

כאשר אנו בוחרים להשכיר דירה, ברור כי ישנן בעיות ומכשולים רבים שעלולים לצוץ מבלי שנוכל לצפות אותם מראש.

08/12/2015
אין ספק כי אחת הבעיות החמורות והמטרידות ביותר שניתן להיתקל בהן בעת השכרת הנכס היא דיירים סרבנים.

כיצד להימנע מראש מהשכרת הנכס לדייר סרבן?

דייר סרבן, כפי שניתן להבין, הינו דייר אשר ממאן למלא את חלקו בחוזה ולהעביר את התשלומים השוטפים שעליהם סוכם מראש. אחת הבעיות המרכזיות בכל הנוגע לדיירים סרבים היא שאין לנו יכולת לדעת מי באמת נכנס לדירה שלנו, מה אופיו ומהן יכולותיו הכלכליות. אמנם אנו מקבלים רושם כללי על הדייר בעת הליך המעבר, אך פגישה אחת או שתיים לא יכולות לספק לנו את כל מה שאנחנו צריכים כדי לדעת האם הוא מתכוון ויכול לשלם לנו בזמן.
עם זאת, ניתן לבצע מספר צעדים שיעזרו לנו להימנע מראש ממצב שבו ניאלץ להתמודד עם דייר סרבן. החלק העיקרי של פעולות אלו הינו העמדת ערבות בנקאית בעת חתימת החוזה, אשר תאפשר לכם לממש את התשלום במידה והדייר יסרב לבצע אותו מיוזמתו. בנוסף, מומלץ להכניס לחוזה סעיפים המפרטים סנקציות שונות שיופעלו במצב שבו הדייר מפר את החוזה – למשל ניתוק זרם החשמל, החלפת המנעולים, החרמת תכולת הדירה ועוד. צעדים אלו לא רק יאפשרו לכם לכסות את ההפסדים במקרה של אי תשלום, אלא גם ירתיעו את הדיירים מלהגיע למצב שכזה.

התמודדות עם דייר סרבן

במידה ונתקלתם בדייר סרבן על אף העצות שפורטו מעלה וגם לאחר שהתרעתם בפניו הוא טרם שילם את חובו, עליכם לפנות כמובן לרשויות החוק על מנת לעשות צדק. יש להגיש לבית המשפט תביעה לפינוי שוכר (הליך מזורז אשר צפוי להסתיים בתוך כחודשיים) ותביעה כספית לכיסוי ההפסדים. במידה וגם לאחר מתן פסק הדין לא קיבלתם את המגיע לכם, ניתן כמובן לפנות אל לשכת ההוצאה לפועל אשר תסייע לכם בגביית החוב.

מה לא לעשות במהלך התמודדות עם דייר סרבן

זכרו – על אף הקשיים והתסכול שעלולים להתעורר בעת התמודדות עם דייר סרבן, עליכם לנהוג לכל אורך התהליך בדיוק על פי הוראות החוק. לעולם אל תנסו לאיים על הדייר, לבצע פעולות דרסטיות מדי שאינן מותרות בחוק או לנסות לפנות אותו בכוח הזרוע. צעדים שכאלו עלולים להוביל בסופו של דבר לתביעה נגדית ואף לנקיטת הליכים פליליים, דבר אשר רק יעצים את עוגמת הנפש שלכם. במידה ואינכם מבינים היטב את סעיפי החוק או רוצים להיות בטוחים שאתם נוהגים על פיו, מומלץ כמובן להיעזר בעורך דין מיומן אשר מתמחה בתחום החוזים והמקרקעין ויוכל להכווין ולייצג אתכם.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים