כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

היתרונות של בנייה קלה מול בנייה מסורתית

בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים בוחרים לבנות את ביתם בשיטת הבנייה הקלה. במאמר הבא נסקור את ההבדלים בין הבנייה הקלה לבין הבנייה המסורתית

16/03/2016
בענף הבניה והשיפוצים, בנייה קלה היא שיטה שהולכת ותופסת תאוצה בארץ ובחו"ל. שיטת הבניה הקלה פותחת לפני כארבעים שנים בארה"ב ובאירופה במטרה להתמודד עם העלויות הגבוהות והמגבלות הנוספות של שיטת הבניה המסורתית. הפתרון שמציעה הבנייה הקלה מאפשר לבנות היום מבנים חדשים ולשפץ מבנים קיימים בצורה פשוטה יותר, בעלת עלויות נמוכות יותר ומהירה יותר. כמובן שכמו בכל שיטה אחרת, יש לה גם חסרונות ועל מנת להחליט אם בנייה קלה מתאימה לביצוע פרויקט מסוים יש להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום. החידוש הגדול והמשמעותי שהביאה הבנייה הקלה היא הקמת חלקי המבנה המשמעותיים במפעל במקום על פני הקרקע. אלמנטים כמו קירות, רצפות, תקרה וכל שלד המבנה נבנים על פי תכנית ממוחשבת מדויקת במפעל ומובלים אל הקרקע כאשר הם מוכנים. אז מחברים אותם לתשתיות שהוכנו מראש בשטח והעמדת המבנה מסתיימת במהירות.

הייחודיות של בנייה קלה

בין בנייה קלה לבנייה המסורתית יש כמה הבדלים משמעותיים בהיבטים שונים. העיקריים שבהם קשורים לחומרי הבניין, משך תהליך הבניה ועלויותיה.

-חומרי בניין- בעוד בשיטה המסורתית מתבססים על בלוקים ובטון, בנייה קלה מבוססת על חומרי גלם אחרים. לוחות בטון מוכנים מראש משולבים בתוך קונסטרוקציות של אלומיניום ופלדה. השילוב הזה מעניק לקירות גמישות שהופכת אותם לעמידים במיוחד בפני תזוזות קרקע. העמידות של חומרים אלו מושפעת גם מיכולת הבידוד הגבוהה של הקירות ורמת איטום גבוהה במיוחד שמונעים חדירה של רעשים כבדים ושינויי טמפרטורה ולחות קיצוניים.

-משך הבנייה- אחד היתרונות המשמעותיים של בנייה קלה הוא היותה מהירה הרבה יותר מהבנייה המסורתית. הכנת האלמנטים המרכזיים במפעל אורכת בדרך כלל בין שלושה לארבעה חודשים ולאחר מכן ניתן להוביל אותם אל השטח ולחברם לתשתיות שהוכנו. הקמת המבנה בשטח לוקחת בערך יומיים, כך שניתן להגיע למצב שתוך ארבעה חודשים מתחילת התהליך המבנה כבר עומד מוכן על פני הקרקע. תהליך דומה של בנייה מסורתית יכול להימשך אפילו יותר משנה.

-עלויות הבניה- כאמור, בנייה קלה היא חסכונית באספקטים שונים ולכן עלותה הכוללת זולה באופן משמעותי מהבנייה המסורתית. השימוש בחומרים זולים יותר, החסכון בכח האדם ומשך העבודה הקצר יוצר משפיעים על העלות הכוללת שבממוצע זולה יותר בכשלושים אחוזים מאשר בבנייה המסורתית.

יתרון חשוב נוסף של בנייה קלה הוא היותה ידידותית יותר לסביבה. בשל שיטת העבודה, שאינה מתבצעת בשטח, סביבת המבנה נשארת נקיה ושקטה, כמעט ללא פסולת בניין וללא שימוש בכלים כבדים ורועשים.

ניתן לראות, אם כן, כי לבנייה הקלה ישנם יתרונות רבים על פני הבנייה המסורתית. כאשר עומדים בפני הקמת מבנה חדש או פרויקט שיפוצים, כדאי לבחון האם שיטה זו מתאימה לביצוע הפרויקט והמידה וכן היא בדרך כלל תצא משתלמת יותר ונוחה יותר.

פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים