כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

האם כדאי להשקיע בקרקע חקלאית בשרון?

באיזור השרון יש הרבה הצעות לרכישת קרקע חקלאית. במאמר הבא נציג את היתרונות והחסרונות ונסביר כיצד ניתן לזהות מתי מדובר על השקעה משתלמת

28/03/2016
קרקע חקלאית מסווגת על פי תכנית המתאר הארצית כקרקע שהשימוש היחידי שניתן לעשות בה הוא חקלאות. זו הסיבה לכך שבאיזור השרון יש כמויות גדולות של קרקעות חקלאיות, היות ומדובר על חלק פורה וגשום של הארץ.

בהקשר של השקעות בנדל"ן נהוג להתייחס לקרקע חקלאית בתור הזדמנות. המחיר של שטחים למכירה בשרון מן הסוג הזה נמוך באופן משמעותי ממחיר קרקעות מקבילות בייעודים אחרים. המשקיע הפוטנציאלי צריך לשאת בעלויות נמוכות בלבד והוא יכול גם לפזר סיכונים. בתמורה, קרקע חקלאית שמופשרת בסופו של דבר לבנייה מגלמת תשואה גבוהה של עשרות אחוזים. את התשואה הזו כמעט בלתי אפשרי להשיג באפיקי השקעה אחרים וזה מה שהופך את איזור השרון לייחודי ואטרקטיבי.

יתרונות וחסרונות של רכישת קרקע חקלאית

היתרונות של רכישת קרקע חקלאית הם כאמור מחיר נמוך על אפשרות להשיג תשואה משמעותית. עם זאת, כדאי להביא בחשבון גם את החסרונות כדי להגיע להחלטה מושכלת:

א. מגבלת מיקום - קרקעות שקרובות ליישובים קיימים נמצאות בסיכוי גבוה יותר לתהליכי הפשרה. מצד שני, רוב הקרקעות שנשארו פנויות באיזור השרון לא קרובות מספיק ליישובים ולכן הסיכון שנוטל המשקיע עולה.

ב. היטלים ומיסים - רשות מקומית שמאשרת תהליך הפשרה של קרקעות חקלאיות מטילה שורה ארוכה של מיסים על הבעלים. המיסים פוגעים ברווחיות העסקה וחשוב לקחת אותם בחשבון כאשר משווים בין הזדמנויות נדל"ן.

ג. הונאות ושעבודים - בעסקאות נדל"ן מהסוג של רכישת קרקעות חקלאיות יש סיכון גבוה להונאות. בסופו של דבר, אין קיצורי דרך ומה שזול עלול לעלות ביוקר. יש לבדוק היטב את קיומם של עיקולים על הקרקע ולהשתמש בשירותי אנשי מקצוע כדי למנוע הונאות חמורות.

טיפים לרכישת קרקע חקלאית

אין תשובה חד משמעית לשאלה האם כדאי להשקיע בקרקע חקלאית. הכל תלוי במאפייני העסקה הספציפית ובמבנה ההשקעה. מנגד, יש בהחלט כמה טיפים שיכולים לעזור למי שעושה את צעדיו הראשונים בתחום. אפשר לבדוק מה הבעלות על הקרקע ולשים לב להבדלים בין בעלות ציבורית ובעלות פרטית. באותה הזדמנות גם בודקים האם קיימים מאבקי ירושה על הקרקע והאם יש תהליכים מסוימים שעלולים לפגום במשא ומתן עתידי למכירה.

עוד טיפ חשוב לרכישת קרקע חקלאית בשרון או בכל מקום אחר בארץ הוא לברר את המצב התכנוני מול הוועדות לתכנון ובנייה. הוועדות יכולות לספק פרטים על ייעוד הקרקע הנוכחי, תכניות לשינוי ייעוד מחקלאות למגורים ועוד. לבסוף, מה שצריך לעשות הוא לבחון את הפוטנציאל של האיזור כולו. יש לבדוק גם תכניות מתאר ארציות או מחוזיות ולזכור שמדובר על השקעה לטווח ארוך.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים