כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

לימודי רפואה - התמחות כרופא מרדים

רופא מרדים הינו חלק בלתי נפרד מפרוצדורות כירורגיות החל מלידה וכלה בטיפולי שיניים בהרדמה מלאה, ולכן הינו חלק חשוב ביותר במערכת הרפואית. למרות זאת, כיום ישנו מחסור חמור ביותר ברופאים מרדימים בארץ, אשר גורמים לכשלים ובעיות רבות במערכת הבריאות, כמו גם לעיכובי ניתוחים ועומס עצום על הרופאים המומחים בתחום.

30/03/2016

מהו תפקידו של רופא מרדים?

מהו תפקידו של רופא מרדים?
רופא מרדים הינו האדם האחראי על הרדמת המטופל בביצוע הליכים כירורגיים כגון טיפולי שיניים בהרדמה מלאה, ניתוחים, טיפולים פולשניים ועוד. נוסף על כך, אחראי הרופא המרדים על בקרה וניטור של הסימנים החיוניים של המטופל כגון לחץ דם, דופק, תפקודי כליות, תפקודי כבד, קצב הלב, נשימה ומדדים נוספים החיוניים להצלחת הניתוח, לתפקוד תקין של הגוף ולחיי החולה. הרופא המרדים הוא גם זה אשר קובע את סוג ההרדמה, מינוני החומרים ואת הזמן בו יש להעיר את החולה מההרדמה, ולכן הוא ילווה אותו כבר מההכנה לניתוח, לאורך כל הניתוח עצמו ולבסוף בחדר ההתאוששות.

מדוע ישנו מחסור חמור ברופאים מרדימים?

רק אחוז אחד מהמסיימים בית ספר. על פי מחקרים שבוצעו עד שנת 2015, יידרשו עוד כשלוש מאות מומחים בהרדמה בכדי לפצות על החוסר הקיים כיום במערכת הבריאות. כאשר רק אחוז אחד מהסטודנטים לרפואה בארץ ממשיכים להתמחות בהרדמה, קשה מאוד לצמצם פער זה, וכן נראה כי פופולריות מקצוע זה בקרב הסטודנטים במגמת ירידה מתמדת. גורם נוסף הגורע ממצבת הרופאים המרדימים בארץ הינו הפסקת העליות מחו"ל. בעבר, כאשר הגיעו עולים חדשים לארץ ממדינות שונות, רבים מהם היו רופאים אשר התמחו בהרדמה, והם נכנסו לשוק העבודה בתחום הרפואי וסייעו בצמצום הפערים בין מספר הרופאים הקיים לבין מספר הרופאים הנדרש. כיום, כאשר הופסקו העליות המאסיביות, פסקה גם העזרה של עולים אלה בהתמודדות עם מחסור הרופאים.

העלייה בדרישה לרופאים מרדימים גורמת לחוסר בהם רק לגדול

כאמור, רופאים מרדימים מעורבים בהליכים החל מניתוח לב פתוח לטיפול שיניים בהרדמה מלאה, וככל שהרפואה מתפתחת ומתקדמת, כך גם עולה הצורך בנוכחות של רופא מרדים בפרוצדורות נוספות. צורך זה, אשר עולה עם הזמן, גורם לכך שישנו צורך בכמות גדולה יותר של רופאים מרדימים, והיות וכמות הרופאים המרדימים לא השתנתה, גדל גם החוסר בהם.

העלייה במספר הניתוחים הקיסריים

אחת הסיבות אשר אינה קשורה לעולם הרפואה, ואינה קשורה לתחום התמחות הרופאים, אך עדיין משפיעה על החוסר ברופאים מרדימים הינה העלייה בניתוחים קיסריים. ניתוחים אלה דורשים נוכחות רופא מרדים, חובה. בשנים אחרונות חלה עליה של שמונה אחוזים במספר הניתוחים הקיסריים, ולכן גם חלה עליה משמעותית במספר הרופאים המרדימים הנחוצים במערכת הבריאות.

מהו תהליך ההתמחות?

לאחר סיום לימודי הרפואה באוניברסיטה, יש לבצע לימודי התמחות של חמש שנים, מהן שלוש שנים וארבעה חודשים יהיו במחלקת הרדמה, ויכללו הרדמה בכירורגיה אורולוגית, בכירורגיה אורטופדית, בכירורגיה של בית החזה כולל ניתוחי לב פתוחים וסגורים, בכירורגיה כללית, בנוירוכירוגיה, בכירורגיה פלסטית, ביילוד וגניקולוגיה, בכירורגית ילדים, בכירורגית עיניים, במחלות א.א.ג וכירורגיה של ראש וצוואר ובהתאוששות. לאחר מכן ישנם שישה חודשים, רצופים או מחולקים לשתי תקופות, בטיפול נמרץ כללי, שלושה חודשים במרפאת כאב, ושלושה חודשים בשניים מהתחומים הבאים: גסטרואנטרולוגיה, טיפול נמרץ ילדים, מחלות ריאה, נאונטולוגיה, נוירולוגיה, נפרולוגיה, קרדיולוגיה, רפואה דחופה, רפואת ילדים או רפואה פנימית. בסופו של התהליך יש לבצע שישה חודשים של לימודי יסוד.

רפואה מרדימה הינה אחד מתחומי הרפואה החשובים ביותר

התמחות כרופא מרדים מבטיחה עיסוק במקצוע מעניין, מגוון ויוקרתי, והעוסקים בה זוכים להערכה רבה בקרב קהילת הרופאים.
התמקצעות בתחום, צבירת נסיון ושם כרופא מומחה, תאפשר לכם בעתיד לעסוק גם במתן חוות דעת רפואית הניתנת מטעם רופא מומחה בתחום העיסוק שלכם, תחום מעניין מרתק וחיוני למערכת המשפט והצדק.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים