כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

קורס בניית אתרים – הדגשים החשובים

רבים הם הקורסים לבניית אתרים בשוק, אז כיצד נבחר את הטוב ביותר.

14/06/2016
בשנת 2016 מקצועות השיווק הדיגיטלי הפכו למבוקשים במיוחד, אלפי ישראלים מבצעים הסבה מקצועית לתחומי הניו מדיה, קידום אתרים, פיתוח אפליקציות, אנליטיקס ועוד מגוון מקצועות אשר מספקת לנו רשת האינטרנט, אך עדיי בולט בביקושו קורס בניית אתרים, שכן זהו הבסיס של כל עסק, אם אין לך אתר כיום אתה פשוט לא קיים.

דגש על פיתוח אתרים ולא על כלים חינמיים

לא מעט "קורסים" מלמדים כיום אנשים, כביכול, לבנות אתרים על פלטפורמות חינמיות כאלו ואחרות, כגון WIX, לייבסיטי, וורדפרס וכו' (בוורדפרס הנלאה עוד רגע ניגע). קורסים אילו אמנם מלמדים אתכם לספק מוצר שאיכשהו נקרא "אתר אינטרנט", אך משאיר אתכם תמיד תלויים בפלטפורמה ללא אפשרות לפיתוח של מה שאתם באמת רוצים.

מעבר לכך גם ללקוח לא תוכלו לספק אתר שהינו בבעלותו המלאה, שכן כל עוד בניתם על פלטפורמה חינמית – האתר שייך לפלטפורמה ולא ללקוח. ואם אתם רוצים לעסוק בבניית אתרים – אתם צריכים לספק גם מוצר \ אתר שיעבור לבעלות הלקוח בתום תהליך ההקמה.

בואו נדבר קצת על וורדפרס ועל קוד פתוח

וורדפרס הינה פלטפורמה מעולה לבניית אתרים באינטרנט, לא סתם היא הפופולארית ביותר כיום, ניתן להוריד מאתר האינטרנט של חברת אוטומטיק את קוד הליבה \ קוד המקור של המערכת ומשם פשוט לעשות איתה מה שאתם רק רוצים, אפילו רבים מהאתרים של החברות והמותגים הגדולים ביותר בארץ ובעולם נבנו על וורדפרס.

כאן בדיוק באים גם הדברים אתם פשוט חייבים ללמוד בקורס בניית אתרים. קודם כל CSS, שזה בעצם גליון הסגנונות של האתר, על מנת להתחיל ניתן לרכוש המון תבניות (ערכות עיצוב) מהממות לוורדפרס ומשם לבצע בהן קסטומיזציה, אחת הנפוצות ביותר בישראל היא כמובן RTL (ישור התבנית לימין), מעבר לכך ידע ב CSS יאפשר לכן לבצע עוד מגוון רחב של שינויים בתנית ע"י כך להציע גמישות עבור הלקוח עם עיצוב אתרו.

תבניות בת, HTML, קוד, תוספים ועוד... גם כאן, בשלב "ההרחבות", ניתן להוסיף המון תוספים המהווים הרחבות פונקציונליות של המערכת, עם זאת, חשוב לדעת גם להתעסק בקוד שלהם (במידה של באגים, התאמות אישיות וכו'). לכן חשוב מאוד ללמוד גם קוד, בכל קורס מלמדים שפות אחרות, אך HTML, CSS, JAVASCRIPT וגם jQuery זה המינימום שצריך לדעת כדי להתמקצע בתחום.

לסיכום: כדאי מאוד לברר על אתרים שנבנו ע"י אלו שהעבירו את הקורס, רקע מקצועי ועוד, ואפילו לבקש (אם יש) ליצור קשר עם תלמידים קודמים ולראות אתרים שבנו בתוצאה מהידע שרכשו בקורס. בהצלחה.

פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים