כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

קורס הובלת חומרים מסוכנים

העבודה עם חומרים המקוטלגים כמסוכנים צריכה להתבצע בצורה הזהירה ביותר, והדבר נכון גם ובעיקר לגבי ההובלה שלהם. לשם כך יש קורסים מיוחדים המכשירים נהגים שעוסקים בהובלה של חומרים אלה, וכעת נכיר את תחום העיסוק ואת הקורסים בתחום.

08/06/2017

עבודה עם חומ"ס היא צורך מהותי ביותר בעולם המודרני, וחשוב לעשות זאת נכון

עבודה עם חומ"ס היא צורך מהותי ביותר בעולם המודרני, וחשוב לעשות זאת נכון
החומרים שאנחנו מכירים בתור חומרים מסוכנים, המוכרים גם בקיצור חומ"ס, הם חומרים רבים ומגוונים למדי. למעשה, ישנן 18 קבוצות חומרים הנכנסות תחת המטרייה הכללית של חומ"ס, כאשר הקבוצות האלה הן חומרים מתפוצצים, נוזלים מתלקחים, גזים מתלקחים, חומרים רדיואקטיביים, חומרים בקיעים, חומרים קורוזוביים (גורמי חלודה), גזים לא רעילים ולא מתקלחים, חומרים מדבקים, חומרים רעילים, מוצקים מתלקחים, חומרים הנתונים להתלקחות עצמית (spontaneous combustion), גזים רעילים, חומרים מחמצנים, חומרים מסוכנים במגע מים, פראוקסידים אורגניים, חומרים מותכים וכן חומרים מסוגים אחרים. ניתן להבין כי בעולם התעשייתי והמדעי המודרני יש לכל החומרים האלה חשיבות גבוהה מאוד, וצריך לדעת כיצד לעבוד איתם בצורה הבטוחה ביותר עבור כל הנוגעים בדבר ועבור הציבור הכללי – וחלק מהותי מכך הוא כל מה שקשור להובלה של חומ"ס בנסיעה. כעת, נבין בדיוק כל מה שצריך לדעת על ההובלה הבטוחה הזאת, וספציפית לגבי הקורס המכשיר בתחום זה.

על החומרים הנלמדים בקורס הובלת חומרים מסוכנים, ומה שאתם צריכים לדעת על הקורס

לא כל מי שרוצה להעמיס חומרים מסוכנים על גבי המשאית שלו יכול לעשות זאת. למעשה, בכדי להוביל חומ"ס יש צורך בקורס מיוחד שעובר במכללות ובמוסדות לימוד ספציפיים, המכשיר נהגים בתחום זה ומוודא שהם עושים אותה בצורה בטוחה ככל הניתן הן עבור עצמם והן עבור הציבור הכללי. במידה וההובלה לא מתרחשת בצורה בטוחה, יש סיכון מהותי עבור בריאותו של הנוהג ברכב, ובעיקר עבור כל הרכבים הסובבים אותו בכביש – שכן תאונה עם חומר מסוכן היא סכנה נרחבת וציבורית ממש. לכן, בקורס הנלמד בתחום זה לומדים דיני תעבורה, חוקים ותקנות הנוגעים בחומרים המסוכנים והובלתם, הקבוצות והסיווג של החומרים השונים, שינוע נוזלים, היכרות עם ציוד מגן ובטיחות, שימוש במטפים ובציוד כיבוי אש, עזרה ראשונה, כללי בטיחות וזהירות, הובלת חומרי נפץ, אחסון חומ"ס ועוד.

מי קהל היעד של הקורס המדובר, ומדוע כדאי להירשם אליו מבחינה תעסוקתית?

קהל היעד של קורס הובלת חומרים מסוכנים הוא נהגים שאמורים לבצע את ההובלה הזאת במסגרת עבודתם. כך, נדרש ניסיון וותק של לפחות שלוש שנים בסוג הרישיון שבו מבצעים את ההובלה (כלומר, במידה ומדובר במשאית יש צורך ברישיון מתאים בותק של שלוש שנים). מעבר לכך, מדובר בקורס רלוונטי עבור אחראים ונאמנים של בטיחות בעבודה, וכן למפעילים ומנהלים של חברות שינוע והובלה. בנוסף, ישנו גם קורס שמטרתו לבצע רענון, והוא רלוונטי כשנתיים לאחר ההכשרה הראשונית בהובלת חומרים מסוכנים. היקף הקורס הוא כ-17 שעות אקדמיות לכל הפחות, המרוכזות בדרך כלל ביומיים או שלושה של לימודים מרוכזים. בסוף הקורס מקבלים תעודה מטעם משרד התעבורה והכלכלה, שמעידה על הרישוי לעסוק בתחום זה, וניתן להתחיל לעבוד בתחום השינוע הזה שהוא אמנם עדין ומסוכן, אך בעל נחיצות גבוהה ביותר ומשום כך גם אופק תעסוקתי רווחי למדי.

במידה ואתם צריכים להוביל חומר מסוכן מסוג כלשהו, אתם צריכים לעבור הכשרה מקצועית בתחום

במידה ובמסגרת עבודתם יש צורך בהובלה של חומר מסוכן כזה או אחר, או שאתם כנהגים מקצועיים רוצים לפתוח לעצמכם את האופק התעסוקתי הרווחי הזה, הרי שאתם צריכים לחפש קורס מקצועי ומורשה בתחום ההובלה המדוברת, ולאחר מכן תוכלו להשתלב במגוון חברות מקצועיות שעובדות בצורה המקצועית ביותר עם החומרים המסוכנים השונים.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים