כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

קורס הקמה וניהול מסעדות

לפני שאתם רצים לפתוח מסעדה חדשה, כדאי לכם לעבור הכשרה בתחום שתלווה אתכם בצעדיכם הראשונים בתחום.

28/09/2017

כבר לא חלום

כבר לא חלום
אתם חולמים הרבה זמן על הקמת מסעדה. הבעיה היא שהחלומות האלה נשארים עמוק בתוך המגירה, בעיקר כי אתם לא יודעים איך להתחיל מה לעשות. החשש המלווה לצעד משמעותי שכזה, וההוצאות הכלכליות הגבוהות הכרוכות בו, הופכים את התמונה למורכבת אפילו יותר. החדשות המעודדות הן שיש בנמצא פתרון שיכול להפוך לכם את החיים לפשוטים, להסביר לכם מהם הצעדים הנדרשים וגם להגדיל את סיכויי ההצלחה שלכם בהקמה ובתפעול השוטף של העסק. הצעד הזה הוא הרשמה לקורס הקמה וניהול מסעדות.

מה לומדים בקורס הקמה וניהול מסעדות?

מטרת העל של קורס הקמת וניהול מסעדות, כפי שניתן להסיק משמו, היא לספק את כל הידע התיאורטי ולעיתים הטכני הדרוש להגשמת החלום של פתיחת עסק קולינרי - לא רק מסעדות אלא גם בתי קפה, פאבים וכן הלאה. הקורסים האלה נוטים להיות מקיפים ולהתייחס לכל נקודה שעשויה להיות רלוונטית במסע לפתיחת המסעדה, לרבות:

1. ההליך הבירוקרטי הנדרש – הנפקת רישיון עסק, קבלת אישורי בטיחות וכן הלאה.
2. מציאת מקום לתפעול המסעדה – הסכם שכירות או רכישה, תכנון ראשוני של המתחם, עיצוב פנים וחוץ וכן הלאה.
3. גיוס הון לצורך הקמת המסעדה – לדוגמא הלוואות או שותפויות.
4. היבטים פיננסיים – ראיית חשבון, הנהלת חשבונות וכדומה.
5. ניהול נכון של העסק בשלביו הראשונים – העסקת כוח האדם וניהולו, מעקב אחר רשימות המלאי, בניית תפריט וכן הלאה.
6. דגשים חשובים של שירות לקוחות והתנהלות מול הסועדים העתידיים במסעדה
7. פעולות הכרחיות של פרסום ושיווק המסעדה בפלטפורמות המקובלות ועוד.

תוכנית לימודים שונה

לכל מקום המציע קורס בנושאי הקמת וניהול מסעדות עשויה להיות תכנית ספציפית משלו, כאשר הבדל אפשרי הוא במשך הקורס: עם זאת בדרך כלל מדובר כאן בפרק זמן של מספר חודשים, במתכונת שבועית (כך שאפשר להירשם לקורס תוך כדי שעובדים או מנהלים חיי משפחה). בדרך כלל הקורסים האלה פתוחים לכל מי שרוצה להירשם אליהם, אם כי רבים יטענו שניסיון קודם בתחום המסעדות ובתחומים הקשורים – דוגמת הפקת אירועים – יכול לסייע הן בלימודים והן לאחר מכן.

למי מתאימים הלימודים?

בסיומם של הקורסים להקמת וניהול מסעדות ניתנת תעודת גמר מטעם מוסד הלימודים, שיכולה לפתוח לא מעט דלתות. כך למשל אנשים שרוצים להצטרף לצוות הניהולי של מסעדה בתל אביב יצטרכו להוכיח שהם אכן עברו הכשרה מקיפה בנושא, כאשר קורס של מוסד מוכר בתחום יכול להעניק למועמד עדיפות גדולה.

פתיחת עסק עצמאי

יחד עם זאת, רוב האנשים הפונים לקורס הזה עושים זאת על מנת לפתוח בעצמם עסק קולינרי, כשמה שחשוב מהבחינה הזו הוא הידע העצום שהם צוברים במהלך הקורס. בדיוק מהסיבה הזו מומלץ מאד שלא להיכנס למים העמוקים מאד של תחום המסעדנות בישראל מבלי שעוברים את ההכשרה הנדרשת בקורס: אסור לשכוח שהתחום הוא תחרותי מאד בישראל, מצריך קבלה של הרבה החלטות נכונות וכרוך בהוצאות כספיות לא מבוטלות.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים