כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

בניית מעלית בבית משותף

כדי לבנות בבניין משותף יש לקבל הסכמה מרוב הדיירים ולעתים אפילו מכולם אך כל מקרה לגופו.

01/05/2018
וכך גם עם הבנייה המפורסמת והנפוצה ביותר, המעלית. בניית מעלית בבית משותף יכולה להיות יתרון משמעותי ביותר אך לא לכל הדיירים באותה המידה. זה הזמן לדבר על הבנייה החשובה הזו ומה היא כוללת מבחינת החוק ומבחינת המחירים.

כמה עולה בניית מעלית בבניין משותף?

בניית מעלית בבניין משותף תעלה בין 80 ועד 120 אלף שקלים אם מדובר על בניין בן 4-6 קומות ויכולה להגיע גם מעל ל-200 אלף שקלים אם מדובר על בניין בן 8-10 קומות. למה חשוב להתחיל עם המספרים האלו? כי עיקר הבעיה תהיה בעניין התשלום. התשלום לא תמיד יתאים לדיירים, אפילו אלו שנהנים מהמעלית באופן מובהק, קרי גרים בקומות העליונות. הוויכוחים הכספיים יהיו במוקד העניינים אך מעבר לכך המעלית יכולה לפגוע גם באיכות חייהם של חלק מהדיירים וזה הזמן לכסות את כל הנושא.

מה קובע החוק לגבי בניית מעלית בבניין משותף?

• מבחינת החוק דרושה הסכמה של כל הדיירים כדי לבנות את המעלית. נכון שזה נראה קשה מאוד אך אם תדונו עם כול הדיירים בוועד הבית יכול להיות שתגיעו להסכמה יותר בקלות ממה שחשבתם. האם ההסכמה צריכה להיות פה אחד? בעיקרון, לרוב הדיירים לא תהיה בעיה להקים את המעלית אך כמו שכבר אמרנו יש שתי בעיות: פגיעה באיכות החיים ובכיס.
• אם דייר מסוים לא מעוניין בהקמת המעלית בגלל שהיא תפגע באיכות חייו, זכותו להתלונן ואף להגיש תביעה. הסירוב שלו יכול להיות זה שישים סוף לחלום המעלית ולכן מומלץ לפעול עם מגשר בעניין. מהלך הבנייה יהיה רועש לכולם אך הדייר יכול להתלונן כי חדר המכונות שייבנה יפריע לו, בעיקר אם הוא גר בדירת הגג או בפנטהאוז.
• כיום יש פתרונות להכול וניתן אף להתקין מעלית בבניין משותף בלי חדר מעליות. עם זאת, יכול להיות שיהיו דיירים שיסרבו להשתתף בעלויות ההתקנה. במקרה כזה אי אפשר לחייב אותם אך רק אם יציגו את עמדתם בצורה מובהקת. אם לא, הם יכולים למצוא את עצמם משתתפים בעלויות לפי הוראת בית המשפט.
• דיירים שגרים בקומות הקרקע לא ישתתפו בעלויות הקמת המעלית בכלל לפי הוראת בית המשפט, דבר שחייבים לזכור.

מה עם עלויות התחזוקה?

בניית מעלית בבניין משותף תהיה בעייתית גם בגלל עלויות התחזוקה שיכולות להגיע למאות שקלים לדייר. חשוב לזכור שדיירי קומת הקרקע אמנם לא ישתתפו בעלויות ההקמה אך כול הדיירים, בדגש על כולם, בין אם הם משתמשים במעלית ובין אם לא, חייבים להשתתף בעלויות התחזוקה. כמובן שאפשר להגיע להסכם גישור בעניין זה, הרי לא כולם ישתמשו במעלית, או לשנות את תקנון הבניין המשותף. כמו כן, עלויות התחזוקה ועלויות ההקמה ייקבעו לפי שטח הדירה ולפי השימוש בה. לגבי השימוש במעלית עצמה, כל מקרה לגופו לפי ההסכם שנקבע.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים