כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

עילות להתנגדות תמ"א 38

מה עושים כאשר חלק מהדיירים מתנגדים לתמ"א 38 ולמה שבכלל יתנגדו? למי פונים ובמי ניתן להיעזר? בכתבה הבאה נסביר לכם הכל אודות עילות להתנגדות, על פגיעות אפשריות שניתן להוכיח ועל מניעים של כל צד.

04/03/2019

כשיזם לא משכנע את הדיירים

כשיזם לא משכנע את הדיירים
המקרה הקלאסי למצב שבו יש התנגדות תמ"א 38 היא כאשר הדיירים לא משוכנעים שהיזם יכול לעבור את המשימה הקשה של חיזוק המבנה, או חמור מכך, פינוי בינוי. יכול להיות שרוב הדיירים יסכימו והתהליך ייצא לפועל אך לעתים לא יהיה את הרוב הדרוש כי היזם פשוט לא שכנע אותם מספיק. במצב כזה אין שום אפשרות להתחיל את התהליך אלא אם כן היזם יוכיח לדיירים את אשר הם רוצי לשמוע, שהתהליך יעבור במהרה ובשלמות ושיש לו את כל המשאבים הנחוצים לשם כך. אם היזם יצליח לשכנע את הדיירים הוא עדיין יצטרך לעמוד במילה שלו לפי ההסכם שנכתב ונחתם ביניהם.

בגין פגיעה קשה באיכות החיים

דייר מסוים יכול לגלות התנגדות לתמ"א 38 ולא בגלל שהוא לא מאמין ליזם, אלא כי הוא לא מעוניין בתהליך. יכול להיות שלדייר אחד תמ"א 38 בבניין הישן נשמע כמו חלום שמתגשם, הרי הוא מקבל דירה גדולה יותר ובניין חדש ומעוצב יותר בלי שהוא משלם דבר. עם זאת יש דיירים שזה ממש לא יעניין אותם, הם לא מעוניינים כמה שנים מחייהם לבזבז בשכירות וזה מאפיין בעיקר אנשים מבוגרים. יכול להיות שחלק מהדיירים יתעקשו שהם לא מעוניינים לגור באתר בנייה, אולי אפילו בגלל בעיות בריאותיות כמו אסתמה, בשל האבק הרב שיהיה במקום. הסיבה לא משנה, היא יכולה להיות אישית.

חוסר שוויון בין הדיירים השונים

יכול להיות שדיירים מסוימים יתלהבו מאוד מהרעיון של תמ"א 38 אך הם יתנגדו אחרי שהם יבינו כי הדיירים לא מקבלים תנאים שווים. יכול להיות שהדיירים שגרים בקומה העליונה ייהנו יותר מהתמ"א כיוון שבמהלכה תוקם מעלית, ולדעת הדיירים שגרים בקומה הנמוכה ההסכם לא שווה ביניהם. יכול להיות שהדיירים שיגורו בקומה האחרונה יסרבו שיהיו מעליהם עוד אנשים ויתעקשו לקבל את דירת הפנטהאוז שכמובן נחשבת לנחשקת ביותר. בגלל חוסר שוויון יכול להיות שחלק מהדיירים אפילו ישנו את דעתם ויתנגדו ממש לפני מסירת החלטתם הסופית בהצבעה שמתקיימת בדרך כלל בוועד הבית.

עבודה עם יזם ממניעים אחרים

יכול להיות שחלק מהדיירים יסכימו לעבור תמ"א 38 אך הם יסרבו בסופו של דבר כי לדעתם היזם לא נבחר ממניעים אובייקטיביים. יש הבדל בין דייר שלא מסכים כלל לתהליך של תמ"א 38 ולדיירים שמגלים התנגדות תמ"א 38 בגלל מניעים אחרים שלא קשורים בתהליך עצמו, אלא בשוויון בין הדיירים או היזם בעצמו. יש לא מעט אנשים שפונים לקרובים שלהם, יזמי נדל"ן במקצועם, כדי שהם יבצעו את התמ"א ויגזרו רווחים יפים. במצב כזה זכותו של דייר להתנגד, כאשר ההתנגדות שלו יכולה להיות מוחלטת או בדרישה שוועד הבית הוא זה שיבחר את זהות היזם בהצבעה.

מה עושים כאשר יש התנגדות?

כאשר ישנה התנגדות תמ"א 38, מדובר במצב בעייתי מאוד כי הוא משפיע על כל כך הרבה פרמטרים. הוא משפיע על היחסים בין הדיירים בבניין, הוא משפיע על המוטיבציה של הדיירים לעבור את התהליך כי הוא דוחה אותו מאוד וכמובן על הכסף שמבזבזים על התהליך עוד לפני שהוא התחיל, בשל הקצאת הזמן לדיונים, לשיחות ועוד. עם זאת, כשיצאה תמ"א 38 לעולם יצאו גם כללים שקובעים מתי ההתנגדות מבטלת את הפרויקט ומתי לא. כאשר שני שלישים מהדיירים לפחות מסכימים לביצוע הפרויקט, ההסכמה שווה לפה אחד ולכן התכנית יוצאת לפועל וסרבני תמ"א 38 לא יוכלו לעשות דבר.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים