כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

קורס טכנאי ציוד תקשורת ותשתיות

ציוד תקשורת ותשתיות הוא כיום חלק בלתי נפרד מכל סביבה פרטית, ציבורית, מסחרית או עסקית. כתוצאה מכך, יש ביקוש לאנשי מקצוע אלו ולכן כדאי להכיר את הקורסים שמסמיכים אותם

23/10/2019

קצת על המקצוע

קצת על המקצוע
קורס טכנאי ציוד תקשורת ותשתיות נועד על מנת להסמיך אנשי מקצוע לאחד התחומים החשובים ביותר בעידן המודרני. היות וכיום כמעט בכל בית או עסק יש תשתית תקשורת מסוימת, צריך אנשי מקצוע שיידעו כיצד להתקין את הציוד שרלוונטי עבורה. מעבר לכך, אותם אנשי מקצוע יכולים לשמש בהמשך לטובת טיפול בתקלות והתמודדות עם בעיות נפוצות בתחום.

קהל היעד של הקורס

מבחינת קהל יעד, הקורס מיועד לגברים ונשים בטווח רחב של גילאים. ההבדל העיקרי הוא בין מסלול בסיסי שיכול להתאים לכאלה שאין להם ניסיון קודם, לבין כאלה שעבדו בתור טכנאי ציוד תקשורת ותשתיות וכעת רוצים להעשיר את הידע שלהם. כמו כן, אפשר להשוות בין תנאי קבלה במוסדות הלימוד השונים.

מה הם תנאי הקבלה

ברוב מוסדות הלימוד נקבעים תנאי קבלה סטנדרטיים עבור קורס טכנאי ציוד תקשורת ותשתיות. במסגרת אותם תנאי קבלה, יש דגש בעיקר על הפרמטרים כגון: ראיון אישי מול אחד מנציגי המסלול או המרצים, יכולת בסיסית של עבודה מול מחשב ואנגלית טכנית ברמה טובה מאוד – לרבות קריאה והבנה

מה לומדים במהלך הקורס?

שאלה לא פחות מעניינת לגבי קורס טכנאי ציוד תקשורת ותשתיות היא מה לומדים בו על מנת להשיג את ההסמכה הנדרשת. אם רוצים להכיר מקרוב את הנושא של תשתיות תקשורת, צריך ללמוד קורס שלומדים בו את הנושאים הבאים:

א. פרוטוקולים וציוד רשת לסביבות ארגוניות

רוב קורסי המבוא עוסקים בפרוטוקולים וציוד רשת לסביבות ארגוניות. נקודת ההנחה היא שטכנאי תשתיות תקשורת חייב להכיר מקרוב את הפרוטוקולים הקיימים וגם להיות בקיא בהבדלים בין ציוד רשת לסביבה פרטית לבין ציוד שמיועד עבור סביבה מסחרית, ציבורית, עסקית וכן הלאה.

ב. יכולת התקנה, ניהול, תמיכה ותחזוקה

היבט אחר של הקורס עוסק באלמנט הטכני. כאן מסמיכים את אנשי המקצוע של העתיד להתקין ציוד חדש, לנהל ולתחזק מערכות תקשורת קיימות ולתחזק את הציוד או המערכות על רקע תקלות ובעיות. בשביל להעניק הסמכה כזו, הקורס כולל יציאה לשטח ומפגשים מעשיים לצד סדנאות.

ג. שליחת מידע ותעבורה

ציוד תקשורת ותשתיות קובע באיזה מהירות ניתן יהיה להעביר מידע בין המוען והנמען. אם רוצים לשפר את המהירות ולייעל את התהליך, צריך להכיר מושגים כמו תעבורת רשת, פקקי תנועה וכרטיסי רשת ובמידת הצורך להרחיב את הרשת המקומית או לחבר אותה לאלחוטית. את כל הנושאים הללו לומדים במהלך הקורס ומקבלים הזדמנות ליישם בפועל.

כמה זמן נמשך הקורס?

במוסדות אקדמיים מציעים קורס טכנאי ציוד תקשורת ותשתיות במתכונות שונות. עם זאת, מתכונת סטנדרטית נמשכת 125 שעות אקדמיות ובדרך כלל מבוססת על כ-20-25 מפגשים. בנוסף, אפשר לתאם את הלימודים במפגשי בוקר, צהריים או ערב או להתמקד בלימודי ערב עבור אנשים שעושים הסבה באמצע קריירה קיימת.

אפשרויות תעסוקה אחרי הקורס

רוב הגברים או הנשים שבוחרים ללמוד על תשתיות תקשורת עושים זאת על מנת למצוא אפשרויות תעסוקה מגוונת. האפשרויות שעל הפרק כוללות עבודה בחברות התקשורת, הכבלים והלווין וגם אספקת שירותים כעצמאיים. בהמשך, ניתן להעשיר את הידע ולהמשיך ללימודים מתקדמים בתחום.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים