כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

5 סעיפים שיש להיזהר מהם בחוזה שכירות

ממה יש להיזהר לפני שחותמים על חוזה לשכירת דירה

21/07/2014
אם אתם משכירים בקרוב דירה, זכרו שחוזה לא סתם קיים. משמעותו של חוזה היא הסכמה בין שתי הצדדים להתחייבויות בין שתי הצדדים. אבל, ישנם סעיפים שלא תמיד קל להבין את משמעותם, או פשוט סעיפים שלא תמיד נגלים במהרה לעין. סעיפים שכאלה עשויים לפגוע בכם בזמן שהותכם בדירה, מאחר והמשכיר ניסח את החוזה כך שיהיה לטובתו.

לכן לפניכם רשימה של 5 סעיפים שיש להיזהר מהם בחוזה שכירות:

לכן לפניכם רשימה של 5 סעיפים שיש להיזהר מהם בחוזה שכירות:
• סעיף בעל הנכס – כמובן שלפני תחילת הסעיפים, יש את הסעיף המעיד כי בעל הנכס מוכן לאפשר לשוכר (לכם) להתגורר בדירתו. הסעיף כמובן בסדר גמור, ורלוונטי לכל חוזה, אך דווקא בסעיף זה, מתרחשים לא מעט הונאות בשכירות. וודאו כי שם האדם ומספר תעודת זהותו המופיעים בחוזה אכן תואמים לתעודת הזהות שברשותו. רבים מבצעים הונאות בשיטה זו כשהם בכלל לא בעלי הדירה ופשוט נעלמים.

• סעיפי התשלום בשקלים או דולרים – אנחנו חיים במדינת ישראל, ולכן התשלום המצוין בסעיפי החוזה אמור להיות מצוין בשקלים ולא בדולרים. עם זאת מוכרים רבים מעדיפים לציין את התשלום בדולר. הדבר חוקי לחלוטין ובסדר, אך לגביכם, הדבר אינו מומלץ, שכן שער הדולר עשוי לעלות בהפתעה, ולאחר שחתמתם על החוזה, אין דרך לשנות זאת.

• סעיף אחריות לתיקונים ובלאי – בחוזה ראוי כמובן שיצוין, כי בעל הדירה הוא האחראי לתיקונים ובלאי במקרים של תקלות בתשתית הדירה. עם זאת רבים לא מציינים זאת או מציינים ההפך, ויתכן כי במקרה של תקלה האחריות תיפול עליכם אם חתמתם על סעיף שכזה בחוזה. לכן חשוב לקרוא היטב את הסעיפים שבחוזה, ולראות שאכן לא אתם אחראים על תיקונים ובלאי בדירה.

• סעיף קביעת סיום ההשתהות – נכון, לרוב המשכירים לא מבצעים זאת כי גם הם יכולים להיפגע, אך חשוב לבדוק אם קיים סעיף שמאפשר לחוזה לסיים את השהות שלכם בדירה. במידה וקיים, אין לכם דרך להתווכח על הסעיף עצמו, אך מה שכן חשוב להתווכח הוא שהמשכיר יהיה חייב להודיע לכם לפחות 3 חודשים לפני, כדי שתוכלו לארגן את כל הרכוש שלכם ולהתכונן למעבר דירה אחר.

• שילוב סעיפים של הפרה יסודית ההסכם – המשכיר רושם בחוזה את הסעיף: "כל הפרה של התחייבויות השוכר בהסכם זה תיחשב כהפרה יסודית של ההסכם". עד כאן הכל כמובן בסדר, אך אם הוא משלב את הסעיף הבא בהמשך החוזה: "כל הפרה יסודית של ההסכם, תאפשר למשכיר לבטל מיידית את ההסכם, ובמקרה זה לשוכר לא תהיה עוד זכות להחזיק במושכר". אתם בבעיה לא קטנה. הכוונה כאן היא שבמידה והפרתם אחד מסעיפי ההסכם, המשכיר יכול לפנות אתכם במיידי מהבית, כלומר, גם אם לא שילמתם את התשלום במועד אלא יום אחרי.

באדיבות: אחים לוי הובלות בחיפה
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים