כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

לימודי עריכת דין עם התמחות ברשלנות רפואית

עולם עריכת הדין הוא עולם רחב, הנחלק להרבה מאוד תחומים, ביניהם גם התמחות ברשלנות רפואית, שנחשבת לתת-תחום של דיני נזיקין.

22/01/2015

הגדרה ראשונית

רשלנות רפואית מוגדרת כמתן שירותים רפואיים תוך סטייה מרמת הזהירות הנדרשת, סטייה אשר גרמה נזק כלשהו למטופל. עורכי דין המתמחים בתחום זה עוסקים בייצוג תובעים שנפגעו כתוצאה מרשלנות כזאת או בייצוג מוסדות רפואיים שונים שנתבעים בגין רשלנות רפואית לכאורה.

התמחות מקצועית מיוחדת

התמחות מקצועית מיוחדת
בעבר תחום הרשלנות הרפואית נכנס תחת הכנפיים הכלליות של "עריכת דין", וגם עורך דין שלא התמחה בו יכול היה לעסוק בו. לאור העובדה שהתביעות כנגד מוסדות רפואיים שונים הלכו ורבו, ולאור העובדה שייצוג התובעים, כמו גם הנתבעים, הפך להיות משימה מורכבת שדרשה לימוד מעמיק של דיני הרשלנות הרפואית, הפך תחום זה להתמחות מיוחדת, במטרה לייצג את הצדדים בצורה מקצועית והולמת.

יש לציין, כי תביעות בגין רשלנות רפואית מערבות בדרך כלל סכומי כסף גבוהים, ולכן יש חשיבות רבה לייצוג שני הצדדים על ידי עורך דין המתמחה בתחום, ובקיא בכל הפרטים – גדולים כקטנים.

מי יכול להתמחות בתחום של רשלנות רפואית?

כל מי שהתחיל ללמוד משפטים ומעוניין לעסוק בתחום. חשוב לציין, כי בגלל העובדה שמדובר בנושאים רפואיים, הרבה מאוד מעורכי הדין שמתמחים בתחום הינם רופאים לשעבר אשר עשו הסבה מקצועית. עברם המקצועי מקנה להם הרבה ידע חשוב בתחום, שיכול לסייע להם בייצוג הלקוחות, בין אם הם אנשים מן השורה התובעים מוסדות או צוותים רפואיים, ובין אם הם הנתבעים – המוסדות הרפואיים עצמם. בגלל העובדה שרופאים שמעוניינים לעשות הסבה מכירים את רוב המינוחים הרפואיים ובקיאים באפשרויות שעמדו או לא עמדו בפני הצוות הרפואי לנהוג בצורה אחרת, יש בידם כלים חשובים מאוד שיכולים לסייע להם כשהם עומדים בפני חבר השופטים בבית המשפט.

כך למשל, הם יזדקקו פחות לעדויות של עדים מומחים וההתמצאות שלהם ביחסי מטפל ומטופל תאפשר להם לדעת בדיוק מה אפשר לציין בתביעה או בכתב ההגנה ומה לא. כל הסיבות האלה הובילו לכך, שהיום ברוב האוניברסיטאות והמכללות ללימודי משפטים ישנו מסלול מיוחד לרופאים המעוניינים להיות עורכי דין בעלי התמחות ברשלנות רפואית.

איך מתחילים?

על מנת להיות עורכי דין רשלנות רפואית יש ללמוד עריכת דין באוניברסיטה או באחת המכללות המוכרות. את ההתמחות בתחום הרשלנות הרפואית ניתן לעשות רק לאחר סיום הלימודים ולאחר שנת התמחות אחת (רצוי במשרד המתמחה בתחום) ועמידה בהצלחה במבחני לשכת עורכי הדין. עם קבלת הרישיון לעריכת דין יש להמשיך ולהתמחות בתחום, על מנת לקבל את כל הכלים הדרושים לשמש כעורך דין רשלנות רפואית במשרד קיים או לפתוח משרד עצמאי המתמחה בתחום.

מקצוע ששכרו בצדו

כל מי שמעוניין לשמש עורך דין רשלנות רפואית צריך לדעת, כי מדובר בתחום שדורש הרבה מאוד השקעה ושלעתים מצריך התמודדויות עם מצבים לא פשוטים. מאידך, מדובר במקצוע עם הרבה מאוד סיפוק שגם מאפשר להרוויח לא מעט כסף ומעבר לכך – מסייע מאוד לאנשים הזקוקים לסיוע מול מוסדות רפואיים, או למוסדות רפואיים ורופאים הנתבעים, אולי, שלא כדין. אין ספק שמדובר בתחום חשוב מאוד, שיש שכר בצדו – בכל הפרמטרים. בהצלחה!
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים