כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

ביטוח סיעודי

רצוי להיערך מראש לכל דבר, גם לדברים הטובים ובעיקר לדברים הפחות נעימים. רכישת ביטוח סיעודי מבעוד מועד תבטיח את העזרה שאולי נצטרך יום אחד.

12/10/2009
כשאנחנו צעירים ובריאים אנחנו לא חושבים קדימה על מחלות וקשיים שהחיים טומנים בחובם ועשויים לקרות גם לנו. נכון שכל אחד היה רוצה להזדקן בחן ולמות בשיבה טובה בחיק משפחתו, אבל במציאות לא תמיד כך הדבר. החיים לימדו אותנו שכמו שיש הפתעות נעימות, עלולים להתרחש גם דברים פחות טובים. לכל זה אפשר ורצוי להיערך מראש. כמו שאנו עושים ביטוח חיים ודואגים ליום גשום, גם ביטוח סיעודי, לא משנה באיזה גיל, יבטיח לנו עזרה עתידית אם נצטרך.

מה זה ביטוח סיעודי

ביטוח סיעודי הוא חוזה הנחתם עם חברת ביטוח והנקרא פוליסת ביטוח. על פיו, המבוטח משלם סכום כסף מדי חודש (פרמיה) ובעת הצורך, חברת הביטוח תשתתף במימון טיפול סיעודי עבורו (אשפוז או טיפול בבית).

מי נחשב חולה סיעודי

חולה סיעודי זהו אדם אשר אינו יכול לבצע לבדו פעולות יומיומיות (כולן או את חלקן) מסיבה בריאותית או נפשית כזו או אחרת. מדובר בפעולות כמו: לקום ולשכב, ללכת, להתלבש ולהתפשט, להתרחץ, לאכול ולשתות ולשלוט על עשיית הצרכים. כמובן שאת חומרת מצבו של החולה יש צורך לאבחן ובהתאם לכך ייקבע סוג הטיפול והעזרה אותם הוא יקבל.

למי כדאי לעשות ביטוח סיעודי

לכולם, בכל גיל ובכל שלב בחיים. גם מי שיש ברשותו סכום כסף נכבד ומקורות מימון בלתי מוגבלים וגם מי שבריאותו מצוינת, המצב הקיים טוב ככל שיהיה, לא יישאר לנצח. מדובר בסכום כסף חודשי שגם אם הוא לא נמוך יחסית (תלוי בגילו ובמצבו הרפואי של המבוטח) והוא יורגש בהוצאות השוטפות, הוא ישתלם בטווח הארוך.

מה משלמים ומה מקבלים בתמורה

הטיפול בחולה סיעודי אינו כלול בחוק הבריאות הממלכתי ולכן כל הנטל הטיפולי והכלכלי יהיה על המשפחה והקרובים. גופים כמו משרד הבריאות, משרד הרווחה, המוסד לביטוח לאומי וקופות החולים מעניקים סיוע חלקי בלבד וגם זה בהתאם למצבו הרפואי והכלכלי של החולה הסיעודי ושל בני משפחתו. לכן עדיף להצטייד בביטוח מסוג זה למקרה הצורך ולא להסתמך על יקיריכם במצבים כאלה.

האפשרויות העומדות בפני החולה הסיעודי ובני משפחתו הן: אשפוז במוסד סיעודי במידת הצורך, האשפוז יכול להגיע למחיר של 7000 עד 15000 שקלים בחודש. אם אין לחולה ולבני משפחתו את הסכומים הנדרשים, ניתן להגיש בקשה מיוחדת לעזרה כספית ממשרד הבריאות.

אפשרות נוספת הינה להשאיר את החולה בביתו ולספק לו מטפל/ת סיעודיים המגיעים לביתו לעזרה ולהשגחה בביצוע הפעולות היומיומיות. ניתן לקבל עזרה מהמוסד לביטוח לאומי במימון של עד 15 שעות עבודה שבועיות של המטפל/ת (המימון ושעות הטיפול נקבעים לפי מצבו הבריאותי והכלכלי של החולה).

ויש אפשרות נוספת לשכן את החולה בדיור מוגן לא סיעודי, ולספק לו עזרה של מטפל/ת סיעודיים.

הביטוח עצמו

כל אדם העומד לרכוש ביטוח סיעודי צריך לדעת שכל פוליסה שיבחר בה, הפרמיה תשולם בסכום חודשי לפי הקריטריונים הבאים: גילו של המבוטח, מצבו הרפואי והכיסוי הביטוחי שהוא מעוניין בו - כמה כסף המבוטח יקבל בעת הצורך ולמשך כמה זמן. ישנן מספר אפשרויות לקבל ולרכוש ביטוח סיעודי:

גמלת סיעוד מהמוסד לביטוח לאומי – המוסד לביטוח לאומי מעניק שירותי עזרה והשגחה לחולים סיעודיים אשר נזקקים לכך עפ"י מצבם הרפואי שנבדק ואובחן ע"י אנשי המוסד לביטוח לאומי.

ביטוח סיעודי מקופת חולים – היות והביטוח הסיעודי אינו כלול בסל הבריאות, קופות החולים מציעות תוספת לביטוח המשלים (בתוספת תשלום), שאמנם אינו מקיף כמו הביטוח הפרטי אבל מכסה חלק נכבד מהמקרים. יש לשים לב שהמחיר החודשי שנגבה והכיסוי הביטוחי שונים מקופה לקופה.

ביטוח סיעוד סיעודפרטי מקנה למבוטח מימון וסיוע בתקופות מוגבלות בזמן, בהתאם לחוזה שנחתם בינו לבין חברת הביטוח. הביטוח הסיעוד הפרטי מתחלק לשני סוגי פוליסה: פוליסות פרטיות ואינדיווידואליות המעניקות ביטוח לכל החיים כל עוד הן משולמות, ופוליסות קבוצתיות אחידות לכל המבוטחים (ועדי עובדים וכו') המוגבלות בזמן ותקפות בדרך כלל לשלוש עד חמש שנים.

המסקנה המתבקשת היא שצריך ביטוח סיעודי כזה או אחר, משום שברגע שכדי שחס וחלילה נזדקק לשירותים סיעודיים, לא נצטרך להיות תלויים בחסדיהם ובטוב ליבם של בני משפחתנו.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים